Gastvrij Harderwijk

 

Meet and Eat:  Ook twee (of meer) vluchtelingen aan jouw tafel?
Gezellig een aantal vluchtelingen in kleine groepjes ontmoeten en samen eten.
Werkgroep Gastvrij Harderwijk organiseert deze activiteit i.s.m. Stichting Present. Op de website van  http://stichtingpresent.nl/harderwijk/meet-eat/ kun je hierover veel meer lezen. 

 

 

Meet & Eat Tijdens een Meet & Eat komen bewoners van het AZC in een kleine groep bij jou thuis en delen de maaltijd. Tussen 17.00 en 17.45 uur kun je je gasten ophalen bij het AZC. Als gastgezin bepaal je zelf of je eerst samen boodschappen doet en/of kookt of dat de maaltijd al bereid is. Ervaringen van eerdere Meet & Eats zijn zeer positief. Het is een verrijking voor zowel gastgezinnen als gastadressen.

De werkgroep Gastvrij Harderwijk legt de verbinding tussen inwoners van Harderwijk en omgeving en de vluchtelingen binnen het azc.

We zullen de tijdelijke bewoners van het azc in contact brengen met inwoners van Harderwijk e.o.  die zich hiervoor opgegeven hebben.

Als gastadres geef je een duidelijk signaal dat er mensen zijn die zich in willen zetten voor vluchtelingen en dat ze welkom zijn. Je helpt mee door vluchtelingen te ontmoeten, een maaltijd met hen te delen.

De werkgroep zal de vluchtelingen in het azc koppelen aan de gastgezinnen waarbij rekening gehouden wordt met wensen en mogelijkheden over en weer. De werkgroep zal begeleiding bieden waar dat nodig is.

We gebruiken de term gastgezin maar dit mag breder opgevat worden: iedereen ( gezin, samenwonend, alleenstaanden of vriendengroepen) die zijn of haar hart open wil stellen voor vluchtelingen is uitgenodigd zich aan te melden en dan zoeken we samen naar een passende connectie.

Goed om op te merken dat het hier gaat om bewoners van het azc die waarschijnlijk hooguit een jaar in Harderwijk zullen zijn. Het gaat dus niet om jarenlange projecten.

Wil je ook graag onderdeel zijn van deze werkgroep zijn, geef je dan vandaag hier op of stuur een mailtje naar info@wvharderwijk.nl