Kerk en vluchteling Harderwijk

Kerk en Vluchteling Harderwijk

De Werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk is eind 2015 opgericht vanwege de komst van een azc in Harderwijk. In de werkgroep zijn dertien kerken uit Harderwijk en Hierden vertegenwoordigd en wordt er enthousiast met elkaar samengewerkt. Het doel van de werkgroep is asielzoekers en statushouders in onze stad welkom te heten, een relatie met hen op te bouwen, hen praktische hulp te bieden en Gods liefde in woord en daad met hen te delen.

Wat doen we?

Internationale kerkdiensten

Elke zondagmiddag organiseert één van de kerken in Harderwijk een internationale kerkdienst. De dienst begint altijd om 14.30 uur in het gebouw van Sefanja, Stationslaan 121, Harderwijk. Voor de kinderen is er een apart programma. Er is vertaling in diverse talen. Na afloop van elke dienst is er tijd voor ontmoeting, gesprek en persoonlijk gebed. Zie ook www.facebook.com/internationalchurchharderwijk

 

Overige activiteiten

Behalve de diensten op zondag zijn er verschillende andere activiteiten, zoals:
* Vluchtelingmaatjes: Harderwijkers nodigen vluchtelingen bij hen thuis uit of bezoeken hen, bijvoorbeeld eens in de twee of vier weken. Er wordt gezorgd voor een goede match, mede aan de hand van de situatie van het gastadres en de vluchteling(en), persoonlijke interesses, e.d. Meer info? vluchtelingmaatjes@gmail.com.
* Mannenavond: elke twee weken op donderdagavond vanaf 19.00 uur in het House of Joy in de Open Hof (Jacob Catsstraat 3, Harderwijk). Mannen ontmoeten elkaar in een gezellige sfeer, drinken koffie of thee, maken een praatje of doen een spel met elkaar. Een aantal keren per jaar is er een bijzondere activiteit zoals een sportavond of maaltijdbuffet. Meer info? sjaakverboom@gave.nl.

* Vrouwenavond: elke tweede maandag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur in het House of Joy (Jacob Catsstraat 3). Vrouwen uit allerlei landen ontmoeten elkaar in een ontspannen sfeer. We starten met koffie, thee en iets lekkers en doen daarna vaak een creatieve of gezellige activiteit. Meer info? m.prummel@kpnmail.nl

* Regelmatig wordt er een Alpha-cursus, een andere Bijbelcursus of Bijbelstudie aangeboden, in diverse talen. Meer info? kvharderwijk@gmail.com.

 

Diversen: Meer informatie over de activiteiten leest u in de nieuwsbrief die de werkgroep regelmatig uitgeeft en die via de plaatselijke kerken wordt verspreid. Deze nieuwsbrieven worden ook geplaatst op de website https://www.geloveninharderwijk.nl.